СВЕТЛОЕ ХРИСТОВО ВОСКРЕСЕНИЕ, ПАСХА 2018
Наш банер


СВЕТЛОЕ ХРИСТОВО ВОСКРЕСЕНИЕ, ПАСХА 2018
СВЕТЛОЕ ХРИСТОВО ВОСКРЕСЕНИЕ, ПАСХА 2018
ПРОГНОЗ ПОГОДЫ

ГЕОГРАФИЯ САЙТА
free counters

Главная » 2016 » Сентябрь » 19 » Петриківський дивоцвіт - відбувся!
18:03
Петриківський дивоцвіт - відбувся!



17 вересня 2016 року в смт. Петриківка на проспекті Петра Калнишевського, на площі біля районного Будинку культури та шкільному стадіоні відбувся ІХ обласний етно фестиваль-ярмарка «Петриківський дивоцвіт».

Фестиваль відбувся при підтримці голови обласної ради Глеба Олександровича Пригунова.

На запрошення організаторів в цьому етно фестивалі взяли участь майстри та умільці образотворчого народного декоративно-ужиткового мистецтва: художники, фотографи, господарі зелених садиб, кухарі українських страв від кожного району області, сімейні династії Дніпропетровщини, колективи народної творчості міст і районів області, вихованці дитячих будинків творчості Дніпропетровської області, талановита молодь. Тут же відбувся і «Пісенний дивоцвіт» - конкурс молодих виконавців. Відбулась українська кухня, як прояв гостинності та щирості українського села. Гостей фестивалю частували родзинками національної кухні: алея вареників, сала, випічки та меду. Представники національно-культурних товариств Дніпропетровщини надали можливість учасникам фестивалю ознайомитись з культурою та побутом нашого краю: буда надана можливість доторкнутись до сувенірної продукції та майстер класів. Було влаштовано ціле «Місто майстрів».



Радісно! На запрошення адміністрації Петриківський диво цвіт відвідав його Високопреосвященство, Високопреосвященнійший Володимир архієпископ Кам’янський та Царичанський.

Його Високопреосвященство ознайомився з експозиціями виставки, та завітав до представницьких наметів релігійних громад Петриківського благочиння.

Закінчився фестиваль виступом майстрів мистецтв України та святковим феєрверком.



А на передодні проведення фестивалю увечері, в п’ятницю петриківський батюшка пройшовся по всіх місцях і об’єктах святкування з молитвою на заклинання Святого Духа перед початком всякої доброї справи та окропив все хрещенською водою.





Просмотров: 899 | Добавил: admin
 

СВЯТО-ПОКРОВСКИЙ СОБОР, ул. Красноармейская, 1, пгт. Петриковка, Петриковский район, Днепропетровская область,

тел. +3805634 2 4616, email: newbegin3@gmail.com