СВЕТЛОЕ ХРИСТОВО ВОСКРЕСЕНИЕ, ПАСХА 2018
Наш банер


СВЕТЛОЕ ХРИСТОВО ВОСКРЕСЕНИЕ, ПАСХА 2018
СВЕТЛОЕ ХРИСТОВО ВОСКРЕСЕНИЕ, ПАСХА 2018
ПРОГНОЗ ПОГОДЫ

ГЕОГРАФИЯ САЙТА
free counters

Главная » 2018 » Февраль » 23 » Знай наших !
08:54
Знай наших !


Обласний конкурс ракетно-космічного моделювання "Мирний космос" - 16-17 лютого 2018 року

Днiпропетровщина - це космiчна столиця України. Захоплення космосом завжди було притаманним молодi нашого регiону. Ще в двадцятому столiттi центром розвитку ракетомодельного спорту стало студентське бюро авiацiйного моделювання (СКБ-2) на механiко-математичному факультетi Днiпропетровського державного унiверситету. І сьогоднi в позашкiльних навчальних закладах областi, зокрема, обласному центрi науково-технгчно) творчостi та iнформацiйних технологiй, працюють гуртки ракетно-космiчного напрямку. Через заняття в них пройшли сотні майбутнiх учених.

Щорiчно Днiпропетровський обласний центр науково-технiчної творчостi та iнформацiйних технологiй учнiвської молодi при пiдтримцi департаменту освiти i науки облдержадмiнiстрацiї проводить обласний конкурс ракетно-космiчного моделювання «Мирний космос». Конкурс проводиться з 1981 року i збирає багато юнакiв та дiвчат віком вiд 10 до 18 років, якi захоплюються астрономію, фiзикою, космосом та ракетно-космiчним моделюванням, i для багатьох з них це захоплення стає сенсом життя.



Нашi юнi дослiдники космосу вже побували: в Росії, США, Японії, Австралії, Китаї, Кореї, Франції та iнших державах, i завжди поверталися з нагородами.

Цього року наш Конкурс зiбрав бiльше 100 учасникiв з міст: Днiпра, Кам'янського, Жовтих Вод, Кривого Рога, Марганця, Новомосковська та Новомосковського району областi.

Очолюс журi конкурсу, як завжди, Бондаренко Сергiй Григорович, в минулому вихованець ракетно-модельного гуртка, а ниші кандидат технічних наук, доцент Днiпропетровського нацiонального унiверситету ім.Олеся Гончара.

До складу журi ввiйшли: майстер спорту мiжнародного класу з ракетомодельного спорту Волканов Iгор Анатолiйович, наукові Днiпропетровського нацiонального унiверситету ім. Олеся Гончара: кандидати технiчних наук, доценти Хорольський Петро Георгійович, Шевцов Василь Юхимович, кандидат фiзико-математичних наук, доцент Лягушин Сергiй Федорович та iншi.

Конкурс «Мирний космос» проводиться з дев'яти тематичних роздiлiв:

1.Ракетно - космiчна техніка.
2.Космiчна бiологiя та медицина.
3.Космiчна фiзика та астрономiя.
4.Глобальнi проблеми людства.
5.Екологiя та космонавтика.
6.Програмування та обчислювальна техніка.
7.Людина. Духовнiсть. Всесвіт
8.Iсторiя розвитку авiацiї та космонавтики.
9.Космiчнi наукові дослiдження.



Знання, здобутi на заняттях технiчних гуртків допомагають опановувати технiчнi професії, а вихованцям, що стали студентами - залучатися до розробки студентських проектiв, насамперед у космiчнiй галузi.

Сьогоднi Днiпропетровський обласний центр науково-технічної творчостi та iнформацiйних технологiй учнівської молодi, спрямовуючи свою дiяльнiсть на розвиток дитини, став осередком пошуку, розвитку та пiдтримки обдарованої молодi та формування майбутньої технічної елiти.

Найбiльшу зацiкавленiсть в цьому роцi виявили конкурсанти в розділах: ракетно-космiчна техніка, програмування та обчислювальна техніка, космічна фiзика та астрономiя, iсторiя розвитку авіації та космонавтики.

Переможцi обласного конкурсу будуть приймати участь у Всеукраїнських, мiжнародних конференцiях та турнірах юних космонавтів, Всеукраїнському конкурсі винахiдникiв та рацiоналiзаторiв, Зоряний шлях, Космiчнi фантази, а також у Всеукраїнському колоквiумi «Космос. Людина. Духовнiсть.», який щорiчно проводиться в м. Ужгородi.


З благословіння петриківського батюшки Ніколая у конкурсі брав участь пономарчик Св. Георгіївської громади з Петриківки Макар, та з подачі класного керівника Марини Леонідівни – викладача фізики , інформатики та астрономії.

Тема наукової роботи нашого Макара по жеребкуванню дісталась «Історія розвитку авіації та космонавтики». Та це ще не все! На минулому міському захисті наукових розробок, підводячи підсумки, керівник цього заходу зауважив про нашого пономарчика; буцімто склалось враження, що цей молодий чоловік (це наш пономарчик) один із прибульців з космосу!І ось сьогодні Макар надав у декількох живописних малюнках свого бачення Космосу, з середини!

На захисті робіт був присутній і настоятель петриківської Св. Георгіївської громади батюшка Ніколай. Перед початком захисту наукових робіт він побажав всім присутнім творчого натхнення ; бо головне не місце, а участь в цій найважливішій для нашої Дніпропетровщини , а з нею і в усій Україні справі. Бо разом з нами, разом із нашою славною молоддю відродимо і наше славне ЮМЗ.

Було конкретне питання і до Батюшки: « а що ви тут власне робите?» Відповідь: « …я хочу запропонувати вам всім спробувати сягнути нашим обмеженим розумом туди де і знаходиться Всесвітній Розум, створивши всі Закони Буття, по яким і живе все людство, і облаштовані всі нескінченні глибини Космосу!».

Прошу!

«Бажаємо успiхiв всім учасникам конкурсу «Мирний космос».

Р.Б. Людмила, бабуся Макара.






Просмотров: 501 | Добавил: admin
 

СВЯТО-ПОКРОВСКИЙ СОБОР, ул. Красноармейская, 1, пгт. Петриковка, Петриковский район, Днепропетровская область,

тел. +3805634 2 4616, email: newbegin3@gmail.com