СВЕТЛОЕ ХРИСТОВО ВОСКРЕСЕНИЕ, ПАСХА 2018
Наш банер


СВЕТЛОЕ ХРИСТОВО ВОСКРЕСЕНИЕ, ПАСХА 2018
СВЕТЛОЕ ХРИСТОВО ВОСКРЕСЕНИЕ, ПАСХА 2018
ПРОГНОЗ ПОГОДЫ

ГЕОГРАФИЯ САЙТА
free counters

Главная » 2011 » Июнь » 19 » Православний світ очима дітей
15:39
Православний світ очима дітей

13 квітня група учнів Петриківської СЗШ відвідала адміністративний центр єпархії, де ознайомилася з виставкою "Православний світ очима дітей”, відвідали Свято-Троїцький кафедральний собор.

Незабутня подорож була організована настоятелем Свято- Георгієвського храма отцем Миколаєм.

Враження дітей від поїздки.

Макаренко Аліна

Коли ми приїхали до Дніпропетровська нас гарно зустрів  отець Миколай . І ми пішли з батюшкою до Дніпропетровського Єпархіального Управління там була виставка «православний світ очима дітей». І  там було багато картин про сім'ю  і  я зрозуміла  , що батьків  потрібно  поважати  і не ображати їх.  І ще мені дуже сподобалися картини на різних фонах , а особливо кінь на рожевому фоні.

 

Ноздрань Анна

Завдяки отцю Миколаю ми мали змогу відвідати дитячу виставку малюнків у Дніпропетровську в Єпархії та побувати у Свято – Троїцькому соборі. Завдяки цій поїздці ми значно збагатили наш духовний світ.

Горбатовська Анастасія.

По дорозі до міста Людмила Миколаївна розповідала багато цікавого про Дніпровські пороги, про парк Глоби (парк Чкалова). Свято- Троїцький Кафедральний Собор знаходиться в центрі міста. Нас зустрів отець Миколай. Ми з нетерпінням чекали зустрічі з отцем Миколаєм, бо це не вперше. Ми вдячні йому за піклування. В єпархії була виставка дитячої творчості. Нам дуже сподобалась Олеся Григорівна, яка розповіла багато історій про православних святих. Найбільше малюнків було присвячено царській родині, яку безвинно стратили більшовики. Мені сподобались малюнки про родини котів коней, собак, птахів, жирафів і слонів.   У Олесі Григорівни батько художник, чоловік художник, і її картини також були на виставці. Між іншим, ікони, які малював її чоловік,  є в нашій церкві. Я вважаю, що Олеся Григорівна дуже гарна вчителька. Вона намагається довести своїм учням, що наше щастя починається із щасливої родини. Дуже вдячні отцю Миколаю за організацію поїздки. 

 

Шулик Дмитро

Мені дуже сподобалась екскурсія до Собору та цікаві розповіді отця Миколая. Мене зачарувала виставка робіт учнів Сурсько-Литовської художньої школи. Свято-Троїцький собор поділяється на чотири частини. Собор оздоблений орнаментом та гарними іконами. Ми ходили до ікони Казанської Божої Матері. Я дізнався багато цікавого про життя православних людей.

Несміян Владислав 

Екскурсія до Дніпропетровська була    особливою.  Людмила Миколаївна дорогою розповідала дуже цікаво   про все. Мені сподобалися розповіді про Кайдакський міст, про  залізничний, який може роздвигатися, для того, щоб пропустити  пароплави. Свято-Троїцький Собор мене вразив своєю величністю і      красою. В Єпархіальному Центрі була організована виставка дитячих  робіт. Прекрасні картини талановитих дітей нам представила Олеся  Григорівна – керівник студії. Потім ми завітали до Свято-Троїцького  Собору.  Ми бачили чудодійну ікону, отримали благословення батюшки  і поставили свічки нашим святим. Подорож мені дуже сподобалася.

 

Бражник Наташа

Завдяки отцю Миколаю, ми відвідали дитячу виставку малюнків в Єпархії. Усі малюнки чудові.Побували і у соборі. Мені дуже сподобалася екскурсія. Я більше дізналася про Дніпропетровськ. Дякую за чудову поїздку отця Миколая і Людмилу Миколаївну.

Маляр Олександра

Духовний розвиток є невід 'ємною частиною становлення особистості кожного з нас. Ця складова дуже важлива, адже вона допомогає контактувати зі світом. Духовний шлях нам допомогають проходити наші батьки, рідні, книги в деякій мірі. Проте чільне місце відводиться нашим вчителям та наставникам, бо саме вони засаджують в наші душі зернинки добра, любові, тепла, мудрості та знань.Величезну вдячність хочемо висловити нашому вчителю історії — Решетняк Людмилі Миколаївні, адже саме вона переймається душами кожного з нас.

13 квітня учні Петриківської сзш при підтримці духовного наставника селища Петриківка відвідали Свято-Троїцький кафедральний собор.

Отець Микола повідав нам цікаву розповідь про покровительку міста Дніпропетровськ — Святу Катерину, монумент якої ми бачили на буділі Дніпропетровького Єпархіального Управління Української Православної Церкви.

Собор надзвичайно гарний, і я зізнаюсь, що була там вперше. Я думаю, що не потрібно описувати, що відчуваєш при відвідинах місць такого типу. Це була певна блаженність й в той же часі спокій в душі. Це була внутрішня рівновага, і ангели, про які говорив отець., їхреально відчуваєш!Крім того, Людмила Миколаївна провела цікаву екскурсію містом Дніпропетровськ. Чесно говорячи, проїзджаючи доволі часто повз ті чи інші місця яйне задумувалась про їхню історію чи цікавинки. До нашого обласного центру звикла, і навіть не помічала його особливостей, краси, а насправді, скільки ж там цікавого!Особисто мені поїздка надзвичайно сподобалась. Я відкрила багато нового для себе. Екскусрія не пройшла даремно: для мене вона стала маленьким кроком на шляху мого розвитку та самовдосконалення.Хочу ще раз висловити свою вдячність Людмилі Миколаївні. Дякую Вам!Хто ж як не Ви ще попіклується про нас? Сподіваюсь, що й надалі Ви будуте приймати участь в становленні нашої особистості.

Просмотров: 1573 | Добавил: newbegin
 

СВЯТО-ПОКРОВСКИЙ СОБОР, ул. Красноармейская, 1, пгт. Петриковка, Петриковский район, Днепропетровская область,

тел. +3805634 2 4616, email: newbegin3@gmail.com