СВЕТЛОЕ ХРИСТОВО ВОСКРЕСЕНИЕ, ПАСХА 2018
Наш банер


СВЕТЛОЕ ХРИСТОВО ВОСКРЕСЕНИЕ, ПАСХА 2018
СВЕТЛОЕ ХРИСТОВО ВОСКРЕСЕНИЕ, ПАСХА 2018
ПРОГНОЗ ПОГОДЫ

ГЕОГРАФИЯ САЙТА
free counters

Главная » 2016 » Май » 9 » Квітни Україно!
23:02
Квітни Україно!



Сьогодні в ці Пасхальні дні в Петриківському районному центрі, як і по всій Україні пройшли урочисті заходи присвяченні травневим святам. До святкування були запрошенні ветерани другої світової війни, воїни-афганці, військові, котрі проходили службу в АТО, в миротворчих відрядженнях, петриківська громада та духовенство Петриківського району.

Вітальне слово мав і настоятель Свято-Георгієвської громади протоієрей Ніколай. Звертаючись до присутніх батюшка промовив:

Шановна громадо! Зовсім недавно, вчора, в воскресний день, по всіх храмах Української православної Церкви, за Божественною Літургією читалось святе Евангеліє про явлення воскреслого Спасителя до своїх учнів, котрі були зібрані до купи. Це було по дніх осьмих по Воскресінні, … коли вони були зібрані в оселі і Фома був з ними крізь зачинені двері пройшов Спаситель, став посеред них і сказав: Мир вам! Мир всім! Мир кожній людині. З цими словами Христос звертається сьогодні і до всіх нас. Христос Спаситель, Котрий перетерпів хресні страждання, смерть, щоб вселити в серця Своїх послідовників мир, спокій, братерську любов. Хто послідовники Христа Спасителя? – це і ми з вами; бо ми нащадки наших пращурів, котрі в ці травневі дні з’явились разом зі Христом до ворожого бункеру де булла підписана безперечна капітуляція, дії котрої були спрямовані на миротворчий процес не тільки в Європі, а і усьому світі; і це сталось в 1945 р. на другий день Пасхи. І це саме так! Бо воскресший Спаситель Своїм Воскресінням, сьогодні спасає від смертельної загрози все людство. Ми ж з вами у Христа хрещені, у Христа одягнені діти одного Бога, ми всі діти однієї матері – України і тому між нами не може бути ніякого розділення: ми українці одна сім’я. І з якого б боку: чи зі сходу, чи з заходу, чи з півдня, чи з півночі не була б навала на нашу матінку-країну ми всі повинні протистати молитвою до Христа – миротворця, щоб приніс нам мир на нашу землю.

І, будьте впевнені, якщо Христос посеред нас і війна закінчиться, і наша славна Україна буде квітнути у віках.

Христос воскрес! Воистину воскресе!






Просмотров: 523 | Добавил: admin
 

СВЯТО-ПОКРОВСКИЙ СОБОР, ул. Красноармейская, 1, пгт. Петриковка, Петриковский район, Днепропетровская область,

тел. +3805634 2 4616, email: newbegin3@gmail.com