СВЕТЛОЕ ХРИСТОВО ВОСКРЕСЕНИЕ, ПАСХА 2018
Наш банер


СВЕТЛОЕ ХРИСТОВО ВОСКРЕСЕНИЕ, ПАСХА 2018
СВЕТЛОЕ ХРИСТОВО ВОСКРЕСЕНИЕ, ПАСХА 2018
ПРОГНОЗ ПОГОДЫ

ГЕОГРАФИЯ САЙТА
free counters

Главная » 2016 » Май » 6 » Квітни, Приорілля
22:16
Квітни, Приорілля



В понеділок Світлої сідмиці на базі храмового комплексу в Китайгороді Царичанського благочиння відбувся традиційний 9-й фестиваль Пасха Красная.Не можливо описати в коротенькому нарисі всього радісного натхнення, що охопив всіх присутніх і глядачів і аматорів і учасників декоративно-ужиткового мистецтва, бо фестиваль відбувся за благословенням владики Володимира, архієпископа Дніпродзержинського та Царичанського.

Фестиваль з нетерпінням чекав на приїзд його Високопреосвященства. Після урочистої зустрічі відбулась Божественна Літургія Пасхальним чином. А потім, так-так парад писанок серед яких ну, бузумовно, найкращими були писанки Петриківського благочиння. Закриваючи парад писанок його Високопреосвященство пройшовся рядами учасників виставки декоративно-ужиткового мистецтва. Петриківське благочиння на цій виставці представила громада Свято-Георгієвського храму пгт. Петриківка. На виставці яка включала традиційний намет з петриківськими мальовками двома прапорцями з зображенням петриківського гербу та логотипу були представленні тематичні дитячі малюнки, письмові мініатюри маслом ікони вишиті в різноманітності.

Головний екскурсовод пан Макар пропонував звернути увагу на ювелірні вироби на зразок яєць Феберже (Феберже відпочивав в порівнянні з нашими виробами). Владика Володимир з зацікавленням роздивлявся пропоновані паном Макаром вироби та надав йому святительське блогословіння. А ще на фестивалі був уперше представлений хореографічний колектив, котрий духовно окропляє і лобойківський батюшка Андрій і петриківський Ніколай. Після вдалого виступу діти разом з керівником Людмилою Іванівною та батюшкою Андрієм підійшли до намету Петриківської громади, одержали від о. Ніколая поздоровлення з вдалим виступом та сладощі.

На минулому 8-му фестивалі була висловлена думка, щоб такий фестиваль проводився на міжнародному рівні. Хвально! І от сьогодні перша ластівка. На фестиваль завітали друзі-христиани з Кіпру. Гості були в захваті. А на згадку вони повезли з собою до Кіпру і ювелірні вироби на зразок Феберже і художні мініатюри, а головне цілий ящик наших кулічів, випечених в печі. От такого (смачного) в них не було ніколи. На цьому фестиваль не закінчився він продовжується в нащих серцях і до нових зустрічей на ювілейному 10-му фестивалі Пасха Красно на Приоріллі.

Христос Воскресе! Воістину воскресе!


Просмотров: 639 | Добавил: admin
 

СВЯТО-ПОКРОВСКИЙ СОБОР, ул. Красноармейская, 1, пгт. Петриковка, Петриковский район, Днепропетровская область,

тел. +3805634 2 4616, email: newbegin3@gmail.com