СВЕТЛОЕ ХРИСТОВО ВОСКРЕСЕНИЕ, ПАСХА 2018
Наш банер


СВЕТЛОЕ ХРИСТОВО ВОСКРЕСЕНИЕ, ПАСХА 2018
СВЕТЛОЕ ХРИСТОВО ВОСКРЕСЕНИЕ, ПАСХА 2018
ПРОГНОЗ ПОГОДЫ

ГЕОГРАФИЯ САЙТА
free counters

Главная » 2017 » Январь » 17 » Олексію, ми гордимось тобою!
23:08
Олексію, ми гордимось тобою!




14 січня, в день, коли православне християнство відзначає свято Обрізання Господнього, відбувся І етап конкурсу-захисту науково-дослідних робіт Малої Академії Наук. На подвір’ї Кам’янського технічного ліцею № 1 гомінко і людно. Цього дня, молода наукова еліта міста захищає власні наукові дослідження. Поряд із молоддю хвилюються їх батьки, дають останні настанови наукові керівники. Серед юних дослідників і учень колегіуму № 16, пономар Петриківського храму Берко Олексій з науково-дослідницькою роботою «Перші святі жінки України». Саме з секції теології, релігієзнавства та історії релігії почався захист робіт. Олексій захищався перший. Своєю харизмою, глибоким знанням агіології хлопець зачарував усіх присутніх на захисті. З відчуттям гордості і поваги до цієї юної особи я сидів в залі. Хлопець бойко відповідав на запитання комісії й опонентів, оперуючи цитатами теологічної літератури. З відчуттям великого задоволення та гордості за свого пономарчика, я дізнався, що він посів перше місце. З роботою я був знайомий до захисту, оскільки надавав Олексію літературу, поради, а згодом і рецензію на цю роботу. Між нами були постійні довгі, корисні для молодої людини бесіди, юначе дуже допитливий. Його перемога, це перемога усього нашого храму.

О здравии: Елизаветы,Маргариты,Светланы,Отр.Марка,Димитрия,Анны,Лидии,Вероники,Кристины

Об упокоении: Виктора,Дмитрия,Клавдии,Валентины,Анны,Елизатеты, Филиппа, Анатолия
 

Настоятель Свято-Геогрієвського храму
протоієрей Ніколай



РЕЦЕНЗІЯ

на науково-дослідницьку роботу

 Берка Олексія Олеговича

ПЕРШІ СВЯТІ ЖІНКИ УКРАЇНИ”,

 подану для участі у Всеукраїнському  конкурсі-захисті

науково-дослідницьких  робіт учнів – членів МАН України

 

Перше, на чому слід зупинити увагу, рецензуючи науково-дослідницьку роботу «Перші святі жінки України», так це правильно сформовані розділи та підрозділи, які логічно пов’язані зі вступом та висновками. Робота має чудову історіографічну базу.

Розмірковувати про святість жінки, юний дослідник може поки що тільки на підставі матері та отриманих писемних джерел, але ж жінка в світ святості навернена спокутною місією Божої Матері – Пресвятої Деви Марії. Тому і жінки в усьому світі – правонаступниці святості.

Святість, згідно з поняттям православного катехізіса – це постійне  вільне бажання людини до добродії. Ціложиттєві   вправи до діяння         добра і приводять людину до святості. Саме тут ми і знаходимо в житті         видатних жінок бажання прийняти чернецтво, як найвищий  зразок святості, подібний ангелам, які за чистотою святості можуть духовним зором                   бачити Бога.

За дослідницькою роботою Олексія можна переглянути історію Святої Русі, корисно, що в роботі підкреслено значення Православної Церкви в об’єднанні ворогуючих князівств в добу роздробленості.

Робота цілісна, гарно скомпонована, розкриті всі поняття агіології. Перші святі жінки описані за категоріями святості, складений календарїх вшанування, карта храмів. Дослідник звернувся і до іконографії перших святих жінок.

В подальшій науково-релігійній діяльності, хочу порадити Олексію звернути увагу на регіональних святих жінок, історію яких ще досконало ніхто не досліджував. Буду щиро вдячний, як що за порадами звернуться до мене.

На  підставі вищезазначеного  можна  стверджувати, що виконана науково-дослідницька  робота   має право бути представлена до захисту учнів – членів МАН України, як завершене дослідження з релігієзнавства.

Рецензент:

протоієрей Миколай (Вовченко)

настоятель Свято-Георгієвського
Петриківського храму





Вітаємо нашого пономарчика Олексія, з перемогою у ІІ(обласному) етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України, який відбувся 4 лютого 2017р. на базі ДНУ ім. Гончара, в м. Дніпро.





Просмотров: 545 | Добавил: admin
 

СВЯТО-ПОКРОВСКИЙ СОБОР, ул. Красноармейская, 1, пгт. Петриковка, Петриковский район, Днепропетровская область,

тел. +3805634 2 4616, email: newbegin3@gmail.com